Hallo Zusammen,
hier kommt mal eines meiner Lieblingsrezepte. Es sind Fajitas nach einem Rezept von Webernation. Ich benutze statt des Flanksteaks das Bürgermeisterstück.
Das Fleisch schön gerubt und die Zwiebeln und Paprika mit Olivenöl bestreichen.
Den Grill für eine direkte und indirekte Zone vorbereiten.
Je nach Größe des Bürgermeisterstücks grille ich es komplett direkt oder lasse es nach dem Angrillen noch auf der indirekten Seite garen. Bei Zweibel und Paprika muss man aufpassen dass sie nicht zu schwarz werden.
KT so 58 - 60 °C. Ich mag es nicht zu rare.
Das Ganze dann kleinschnippeln mit Avokadodip, Salsa und Tabsaco gemischt in einen vorgewärmten Wrap wickeln.
Wunderbar.
Das Rezept stammt wie gesagt von Webernation.
Guacamole (Avocadodip)
2 ripe Hass avocados
1 tablespoon finely chopped fresh cilantro (Koreander)
2 teaspoons fresh lime juice
1/2 teaspoon minced garlic teaspoon kosher salt
1/4 teaspoon freshly ground black pepper
Rub
1 teaspoon paprika
1/2 teaspoon dark brown sugar
1/2 teaspoon pure chile powder
1/2 teaspoon kosher salt
1/4 teaspoon freshly ground black pepper
1/4 teaspoon ground cumin
1 flank steak, about 1 pound and 3/4" thick, trimmed of any surface fat
Extra virgin olive oil
1 medium red onion, sliced crosswise into 1/3-inch slices
2 medium red or green bell peppers, seeded and cut into flat sections
4 flour tortillas (10 inches)
Tabasco sauce
1. Scoop the avocado flesh into a medium bowl. Add the remaining guacamole
ingredients and stir with a fork until thoroughly combined. Cover the surface
with plastic wrap until ready to use.
2. In a small bowl combine the rub ingredients. Lightly brush or spray the flank
steak on both sides with oil and then season evenly with the rub. Allow the
steak to stand at room temperature for 20 to 30 minutes before grilling.
3. Lightly brush or spray the onion and bell peppers on both sides with oil.
Grill over direct medium heat (350-450°F, 175-230 °C) until tender, turning once.
The onion will take 8 to 10 minutes and the bell peppers will take 6 to 8 minutes.
Cut the onion and bell peppers into bite-sized pieces. Grill the flank steak
over direct medium heat until cooked to desired doneness, 8 to 10 minutes for
medium rare, turning once. Remove from the grill and let rest for 3 to 5
minutes. Wrap the tortillas in a foil package. Grill the package over direct
medium heat to warm the tortillas, about 2 to 3 minutes, turning once.
4. To serve, cut the flank steak against the grain into 1/4 inch slices. Place
the warm tortillas, sliced meat, onions, peppers, and guacamole in separate
serving dishes. Let each person make their own fajita by placing the fillings
down the center of each tortilla and adding Tabasco® sauce to taste. Wrap and
serve warm.
Gruß
Tom
hier kommt mal eines meiner Lieblingsrezepte. Es sind Fajitas nach einem Rezept von Webernation. Ich benutze statt des Flanksteaks das Bürgermeisterstück.
Das Fleisch schön gerubt und die Zwiebeln und Paprika mit Olivenöl bestreichen.
Den Grill für eine direkte und indirekte Zone vorbereiten.
Je nach Größe des Bürgermeisterstücks grille ich es komplett direkt oder lasse es nach dem Angrillen noch auf der indirekten Seite garen. Bei Zweibel und Paprika muss man aufpassen dass sie nicht zu schwarz werden.
KT so 58 - 60 °C. Ich mag es nicht zu rare.
Das Ganze dann kleinschnippeln mit Avokadodip, Salsa und Tabsaco gemischt in einen vorgewärmten Wrap wickeln.
Wunderbar.
Das Rezept stammt wie gesagt von Webernation.
Guacamole (Avocadodip)
2 ripe Hass avocados
1 tablespoon finely chopped fresh cilantro (Koreander)
2 teaspoons fresh lime juice
1/2 teaspoon minced garlic teaspoon kosher salt
1/4 teaspoon freshly ground black pepper
Rub
1 teaspoon paprika
1/2 teaspoon dark brown sugar
1/2 teaspoon pure chile powder
1/2 teaspoon kosher salt
1/4 teaspoon freshly ground black pepper
1/4 teaspoon ground cumin
1 flank steak, about 1 pound and 3/4" thick, trimmed of any surface fat
Extra virgin olive oil
1 medium red onion, sliced crosswise into 1/3-inch slices
2 medium red or green bell peppers, seeded and cut into flat sections
4 flour tortillas (10 inches)
Tabasco sauce
1. Scoop the avocado flesh into a medium bowl. Add the remaining guacamole
ingredients and stir with a fork until thoroughly combined. Cover the surface
with plastic wrap until ready to use.
2. In a small bowl combine the rub ingredients. Lightly brush or spray the flank
steak on both sides with oil and then season evenly with the rub. Allow the
steak to stand at room temperature for 20 to 30 minutes before grilling.
3. Lightly brush or spray the onion and bell peppers on both sides with oil.
Grill over direct medium heat (350-450°F, 175-230 °C) until tender, turning once.
The onion will take 8 to 10 minutes and the bell peppers will take 6 to 8 minutes.
Cut the onion and bell peppers into bite-sized pieces. Grill the flank steak
over direct medium heat until cooked to desired doneness, 8 to 10 minutes for
medium rare, turning once. Remove from the grill and let rest for 3 to 5
minutes. Wrap the tortillas in a foil package. Grill the package over direct
medium heat to warm the tortillas, about 2 to 3 minutes, turning once.
4. To serve, cut the flank steak against the grain into 1/4 inch slices. Place
the warm tortillas, sliced meat, onions, peppers, and guacamole in separate
serving dishes. Let each person make their own fajita by placing the fillings
down the center of each tortilla and adding Tabasco® sauce to taste. Wrap and
serve warm.
Gruß
Tom