Swedish Kanelbulle, Cinnamon rolls

Sweet pastries with cinnamon filling

 


Ingredients
40 min.
Normal

Categories


Directions
  1. Melt Margarine in a pot and add the milk. Make it handwarm (98°F)
  2. Mix 1 block of fresh yeast or 2 bags of dry yeast in a bowl with the warm milk. Add sugar, salt and flour. Stir for 4 minutes until the dough lifts from the bowl
  3. Let it rest for 40-60 minutes
  4. sprinkle flour on working place and knead the dough. Then cut it in 2 pieces and roll it out
  5. Make the filling from 50g butter, 100g sugar and the cinnamon. Distribute it on the dough
  6. For Kanelbulle: Roll dough and cut it into 20 rolls. Put them into the dutch oven and let rest for 40 Minutes. Mop with the Egg-water mixture and bake them for 10 minutes. 12 coalbeads on top and 7 beneath the dutch oven.
  7. For Langder (Cake): Roll dough. Cut in half and place it with the seam on bottom into the dutch oven. Mop with the Egg-water mixture and bake it for 20 minutes. 12 coalbeads on top and 7 beneath the dutch oven.
  8. Let it cool down and serve with fresh coffee
Comments

Hallo Björn,\r\nalso ich das Rezept ausprobiert und das Verhältnis zwischen Mehl und Flüssigkeiten (50 ml Milch und 125 gr geschmolzener Butter) passt kein bisschen. Hast du andere Erfahrungen oder ist es vllt ein Tippfehler und es sollten 500 ml Milch sein?\r\nGruß\r\nDOster

hm.... die Füllung ist nicht oder nur teilweise bei der Zutatenliste dabei?? nehme ich 50g Butter und Zucker von den angegebenen Zutaten weg??? Oder kommt der Zimt zum Teig dazu? Bitte um kurze Info:-)