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Chilli con Carne nach Heston Blumenthal

Als erstes habe ich die Flavoured Butter hergestellt.

Die Zutaten
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Gewürze in Olivenöl anrösten,
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die restlichen Zutaten und die Butter dazu,
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schmelzen und wieder abkühlen.
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Dann abfüllen und ab in den Kühlschrank.
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Da fehlt aber noch Marmite, das er zusätzlich rein tut ...
 
• Chili con Carne nach Heston Blumenthal •
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Wow, das ist lecker! Schöne Schärfe, leichte Säure mit der nötigen Frische durch die saure Sahne - ich bin begeistert!

Durch die Paprika-Gewürz-Butter, den Zitronen Abrieb und die Sahne lässt sich je nach Individuellem Geschmack noch etwas nachsteuern! Die Tacochips passen genau wie der Cheddar sehr gut!
 
Da fehlt aber noch Marmite

Marmite ist (hauptsächlich) Hefeextrakt; vergleichbar wäre hier bei uns Vitam R, welches hauptsächlich in Reformhäusern erhältlich ist. Ist nur die Frage, ob Hefeextrakt hier die entscheidende Zutat ist... Bei Fertiggerichten ist es ja nicht so beliebt.

Gruß

Balkonglut
 
Sieht gut aus. Musste gleich bei Wikipedia schauen. Ich liebe „nutzloses“ Wissen.

Dispute over ingredients Edit

Ingredients for chili con carne
Beans
Beans, a staple of Tex-Mex cuisine, have been associated with chili as far back as the early 20th century.[14] The question of whether beans belong in chili has long been a matter of contention among chili cooks. While it is generally accepted that the earliest chilis did not include beans, proponents of their inclusion contend that chili with beans has a long enough history to be considered authentic.[15] The Chili Appreciation Society International specified in 1999 that, among other things, cooks are forbidden to include beans in the preparation of chili for official competition—nor are they allowed to marinate any meats.[16] Small red or pink common beans are commonly used for chili, as are black beans, black-eyed peas, kidney beans, pinto beans, great northern beans, or navy beans.

Brick chili Edit
Another method of marketing commercial chili in the days before widespread home refrigerators was "brick chili". It was produced by pressing out nearly all of the moisture, leaving a solid substance roughly the size and shape of a half-brick. Wolf Brand was originally sold in this form.[19] Commonly available in small towns and rural areas of the American Southwest in the first three-quarters of the 20th century, brick chili has largely been surpassed by canned chili, but can still be found in some stores.

Quelle https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chili_con_carne
 
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